Hoe word ik een goede blogger?

Ben jij ook gevoelig voor ‘hoe het hoort?'


In mijn vorige blogpost schreef ik over mijn diepgewortelde behoefte om dingen te doen 

‘zoals het hoort’. Er zijn veel (on) geschreven regels in het leven. 
Ook in de digitale Instagram wereld zijn deze aanwezig. En van nature wil ik er graag bijhoren en liever niemand voor het hoofd stoten door het ‘fout’ te doen. Gelukkig weet ik dat dit te maken heeft met de angst om niet aardig gevonden te worden. 





Eigen koers varen

Daar tegenover is er een andere kant aan mij. In mijn jongere jaren wilde ik dit niet erkennen. Ondanks feedback van anderen; ‘je bent stront eigenwijs en eigengereid. En je volgt nooit het advies van een ander op en doet uiteindelijk altijd wat je zelf wil!' 
Ik vatte deze letterlijke woorden op als kritiek en deed nog meer mijn best om te doen wat er van mij verwacht werd. Maar zoveel mensen, meningen, subculturen, etc. Iedereen 'pleasen' is niet te doen. Tegenwoordig ben ik er trots op dat ik ondanks mijn behoefte om het ‘goed’ te doen, 
toch mijn eigen koers vaar.



Persoonlijk leiderschap

Ik geloof dat het menselijk is om tegenstrijdige kanten in je karakter te hebben. En de kunst is om hier een balans in te vinden. Tijdens het YodTum (Your Own Door To Unique Manifestation) traject met Rina van der Meulen heb ik hier mee mogen oefenen. Ik ben nog steeds dankbaar dat deze fijne coach mij hierin begeleid heeft.

Dat brengt mij op het boek dat ik vorige maand kreeg; een boek dat mij begeleid in het bloggen.



The do’s en dont’s in blog land

In het wetboek voor bloggers door Charlotte Meindersma vind je de (on) geschreven regels voor bloggers, journalisten en content creators. Het is geschreven door een jurist die weet hoe het zit 
m.b.t de regels in het publiceren. 
Heb je vragen zoals;
  • Wat doe ik met een copycat? 
  • Hoe bescherm ik mijn content?
Of benieuwd hoe het zit met auteursrecht en Creative Commons? Lees dit boek!

Ik heb het boek verslonden en hij ligt ter inzage op mijn bureau. Wat ik persoonlijk fijn vond aan dit boek waren de persoonlijke interviews van mensen met verschillende beroepen; bijvoorbeeld een contentspecialist, blogger, tekstschrijver, vlogger, SEO specialist en docent nieuwe media. 

Kortom mensen die iets te vertellen hebben. 


Fouten maken is menselijk

Doordat ik dit boek heb gelezen, heb ik een blogpost aangepast. Afbeeldingen van pinterest afhalen en als bron ‘pinterest’ vermelden is not done. Ik had geen idee en daarom ben ik zo blij met dit boek. Een aanrader.







Reacties

  1. Lieve Daniëlle,

    Wat een eer om vermeld te worden in je blog :)... We kunnen inderdaad, tijdens het opgroeien, onze eigenheid verliezen. Iemand op leeftijd zei eens: "Tijdens mijn eerste 20 jaar heb ik mezelf verloren en de rest van mijn leven ben ik bezig geweest met mezelf terug te vinden." Gelukkig hoeft het niet altijd zo lang te duren. Want mensen zijn veerkrachtig. Dan is het vooral prachtig om te weten over jezelf dat je een "stront" eigen Wijze kant hebt. Die wijsheid, die voortkomt uit je innerlijke kompas, is DE weg naar jezelf. Laten we met z'n allen dus vooral luisteren naar waar we echt blij van worden. Dan kan het niet meer stuk :D!

    Hartelijke groet,
    Rina

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten